top of page
Αναζήτηση
Νικόλαος Παρτάλης

Υπνικοί πονοκέφαλοι



Ένας υπνικός πονοκέφαλος είναι μια σπάνια πάθηση που συνήθως ξεκινά για πρώτη φορά στη δεκαετία του '50, αλλά μπορεί να έχει ανακαλυφθεί νωρίτερα. Επίσης γνωστοί ως πονοκέφαλοι "ξυπνητήρι", ξυπνούν τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ένας υπνικός πονοκέφαλος αποτελείται από έναν ήπιο έως μέτριο πόνο που προκαλείται συνήθως και στις δύο πλευρές του κεφαλιού. Μπορεί να διαρκέσει έως και 3 ώρες και άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν ναυτία και ευαισθησία στο φως και τον ήχο.

Οι άνθρωποι μπορούν να βιώνουν πολλές επιθέσεις κάθε εβδομάδα. Η αιτία των πονοκεφάλων κατά του πόνου δεν είναι κατανοητή και δεν υπάρχουν γνωστά αίτια.

Παρόλο που οι πονοκέφαλοι κατά του πόνου είναι ακίνδυνοι, ένα ηλικιωμένο άτομο που βιώνει κάθε νέο είδος πονοκεφάλου για πρώτη φορά θα πρέπει να επισκεφθεί έναν γιατρό. Πρέπει επίσης να αποκλειστούν οι πονοκέφαλοι της ημικρανίας και του συμπλέγματος.

Η κύρια επιλογή θεραπείας είναι η καφεΐνη, που λαμβάνεται ως δισκία ή ως φλιτζάνια καφέ πριν τον ύπνο. Άλλες επιλογές φαρμάκων περιλαμβάνουν ινδομεθακίνη, μελατονίνη και λίθιο.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page