top of page
Αναζήτηση
Νικόλαος Παρτάλης

Πονοκέφαλοι κόλπων



Οι πονοκέφαλοι κόλπων προκαλούνται από ιγμορίτιδα - ένα πρήξιμο των κόλπων - που είναι συνήθως το αποτέλεσμα λοίμωξης ή αλλεργίας.

Τα συμπτώματα συνίστανται σε έναν θαμπό πόνο γύρω από τα μάτια, τα μάγουλα και το μέτωπο. Ο πόνος μπορεί να επιδεινωθεί με κίνηση ή τέντωμα και μπορεί μερικές φορές να εξαπλωθεί στα δόντια και στη γνάθο.

Αυτοί οι πονοκέφαλοι συνήθως συνοδεύονται από μια παχιά πράσινη ή κίτρινη ρινική εκκένωση. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν αποκλεισμένη μύτη, πυρετό, ναυτία και ευαισθησία στο φως ή στον ήχο.

Οι πονοκέφαλοι κόλπων είναι αρκετά σπάνιοι. Εάν δεν υπάρχουν ρινικά συμπτώματα, ένας πονοκέφαλος αυτής της φύσης είναι πιθανότερο να είναι ημικρανία.

Οι πονοκέφαλοι κόλπων μπορούν να αντιμετωπιστούν με παυσίπονα και ρινικά αποσυμφορητικά. Οι άνθρωποι πρέπει να δουν έναν γιατρό εάν τα συμπτώματα δεν βελτιωθούν μέσα σε μια εβδομάδα.

Ένας γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει αντιβιοτικά εάν πιστεύει ότι μια βακτηριακή λοίμωξη προκάλεσε τον πονοκέφαλο ή τα αντιισταμινικά σε περίπτωση αλλεργίας. Οι γιατροί μπορούν επίσης να συνταγογραφήσουν ένα ρινικό σπρέι κορτικοστεροειδών για να μειώσουν το πρήξιμο.

Για τη διάγνωση της υποκείμενης αιτίας της ιγμορίτιδας, ένας γιατρός μπορεί να παραπέμψει ένα άτομο σε έναν ειδικό ΩΡΛ. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να απαιτείται χειρουργική αποστράγγιση.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comentarios


bottom of page